Celantus

Oldenburg-ori s. 2013,
kimo, sk. 172cm

Cellestial – Catoki – Lordanos

“Celantus on hyvin klassinen, voimakas hyppääjä, jossa on paljon verta ja aivan superkiltti luonne”
Kevin Staut

Esittely

Celantus on hyvää urheiluhevostyyppiä edustava, jäntevä ori. Sen laukassa on hyvä rytmi, laukka on elastista, voimakasta ja siinä on hyvä tasapaino. Orilla on hypyissä hyvä ja voimakas ponnistus, se avaa hyvin takaa ja käyttää hyvin selkäänsä, sillä on hyvä kapasiteetti. Luonteeltaan se on erittäin mielyttävä ja rauhallinen keskittyen tehtäviinsä ja työskennellen positiivisella asenteella. Ori on kilpaillut kaudella 2020 kansainvälisiä nuorten hevosten 140- luokkia ranskalaisen Olympia- ja MM-mitalisti Kevin Stautin ratsastamana.

Alkuvuonna 2021 huippuratsastaja Kevin Staut kehui vuolaasti oria Hevosurheilu lehden haastattelussa:

”En usko että sillä on rajoja kapasiteetin puolesta. Celantus on hyvin klassinen, se on saanut nuorena hevosena hyvän koulutuksen, se on rakenteeltaan hyvä ja se on hyvässä tasapainossa. Celantuksen luonne on hyvä ja ratsastettavuus on erittäin hyvä. Siinä on valtavasti verta ja reaktiivisuutta, mikä ei varmaankaan näy ulospäin, mutta tuntuu satulassa. Hyppytyyli on likimain virheetön. Sen hyppy ja ratsastettavuus on sen laatuista, että se auttaa ratsastajaa. Celantus on aina helppo saada oikeaa ponnistuspaikkaan ja niin poispäin. Paljon potentiaalia, paljon kykyä ja skouppia.”

Celantus valittiin FWB Oripäivillä 2016 Parhaaksi 3-vuotiaaksi ja vuonna 2018 Oripäivien parhaaksi oriiksi BIS I.

WFFS negatiivinen.

Suku

Cellestial Cantus Caletto I
Monoline
Wilett Windesi xx
Doris
Heidewitzka Catoki Cambridge
Bilda
Heidedank Lordanos
Heidebluete

Oriin isä Cellestial kuuluu Saksan kymmenen parhaan periyttäjä oriin joukkoon. Sen jälkeläiset ovat menestyneet loistavasti esteradoilla (jälkeläisindeksi 155) ja hyvänä liikeperiyttäjänä on sen kouluindeksikin (116)esteoriiksi kohtuulisen korkea. Cellestial on kilpaillut itse menestyksekkäästi GP-luokkiin saakka. Cellestialin voittoisa kilpailu-ura alkoi jo nuorten hevosten luokista, joissa se oli 5-,6-vuotiaana lähes lyömätön. Ori olikin Saksan menestynein 5-vuotias. Sekä viisi- että kuusivuotiaana se sijoittui Bundeschampionaatin finaalissa ja oli Nuorten hevosten MM-kilpailuissa Lanakenissa kärkisijoilla vuosina 2002 ja 2003.

Cellestialilla on jalostukseen hyväksyttyjä orijälkeläisiä 22 ja Statsprämier-tammoja 15 kilpailurekisteristeriin on merkitty 292 jälkeläistä, joista 66 on kilpaillut vaikeissa luokissa.

 

Celantuksen emä Heidewitzka tulee menestyksekkäästä Heida-tammalinjasta, josta on syntynyt useita jalostusoreja ja lukuisia kansainvälisesti menestyneitä kilpahevosia. Heidewitzka itse on kilpaillut nuorten hevosten esteluokkia. Heidewitzkan emällä Heidedankella on yhteensä viisi jälkeläistä, jotka kaikki ovat esiintyneet kilparadoilla. Ruuna Chupa Chup on sijoittunut vaikeissa 150-luokissa ja jalostukseen hyväksytty ori Z7 Cordanos V on sijoittunut 155-tasolla. Sisar Contess on emä kv 160-luokkia hypänneelle tamma Chanelille. Heidewitzkan emänemällä Heidebluetella on yksi kantakirjattu orijälkeläinen, 2010 syntynyt Livestream joka sekin on hypännyt 155-tasolla.

Celantuksen emänisä Catoki on todella tunnettu estehevonen kansainvälisellä tasolla. Gerd Sosath ratsasti oria sen uran alkuvaiheen, mutta muun muassa World Cup -luokat Catokilla on hypännyt Philipp Weishaupt. Catokin jälkeläiset ovat erittäin menestyneitä, hyvänä esimerkkinä muun muassa Catch Me if You Can, joka sai joukkuepronssia MM-kilpailuissa Tyronissa 2018 Laura Klaphaken kanssa.

Cellestial

Catoki

Lordanos

Jälkeläiset

Celantuksella on Hippoksen rekisteriin merkittynä 103 jälkeläistä. Sen vanhimmat jälkeläiset ovat nyt 2021 4-vuotiaita. 

Jälkeläiset ovat suorittaneet hyvin niin Kyvyt Esiin tilaisuuksissa kuin varsanäyttelyissä. Omistajat kehuvat jälkeläisiä hyväluonteisiksi ja kyvykkäisiksi estelupauksiksi.

Videot

Hinnasto

  • 290€ / kausi, ja varsamaksu 600€
  • Siirtomaksu: 65€ / siirto
  • KS-Tallilla siemennettäessä siittolaell.maksu 390€ / kausi