Concreto

Holstein-ori s. 1998,
ruunikko, sk. 168cm

Contender – Calando I – Capitano

Kansainvälisellä GP-tasolla kilpaillut esteori!

Esittely

Saksassa Prämier-palkittu, Suomessa I jalostusluokkaan kantakirjattu, GP-luokissa kilpaillut esteori Concreto on kestosuosikki Suomessa!

Concreto on hyväksytty vuonna 2000 Prämier-palkittuna Holstein-kantakirjaan. Se myytiin huutokaupan kalleimpana Belgiaan, jonne se sai jalostusoikeuden vuonna 2001. Oritestin Concreto suoritti Saksassa vuonna 2003. Conreto on hyväksytty lukuisiin eri kantakirjoihin ja sen vuoden 2013 FN-jälkeläisindeksi on esteillä 137. Jälkeläisindeksi on huomattavan korkea siihen nähden että ori on keskittynyt koko elämänsä enemmän kilpailemiseen kuin jalostukseen. Mittavan kilpailu-uran tehneellä Holstein-ori Concretolla on 63 sijoitusta aina kansainvälisiin 150cm luokkiin saakka ja sen jälkeläisistä jo 14 on sijoittunut kansainvälisissä luokissa.

Concreton suvussa yhdistyvät ideaalilla tavalla erinomaiset urheiluhevoslinjat ja se edustaakin tyypiltään mitä parhaimmin modernia urheiluhevosta. Viiden astutuskauden jälkeen uskallamme myös kehua Concreton siemenen laatua. Ori on tiinehdyttänyt erinomaisesti jopa ns. epätoivoisia tammoja. Kantakirjattu Holstein, Oldenburg International, Rheinland, BWP ja FWB I-jalostusluokkaan.

WFFS negatiivinen.

Suku

Contender Calypso II Cor de la Bryère
Tabelle
Gofine Ramiro Z
Cita
Hafolia Calando I Cor de la Bryère
Furgund
Defolia B Capitano
Folia

Concreton isä on legendaarinen Contender, joka on hyväksytty Holstein-kantakirjaan. Contenderin jälkeläisindeksi on 149 ja sillä itsellään on lukuisia sijoituksi 150 cm -tasolla. Ori on jättänyt jälkeensä 127 kantakirjattua orijälkeläistä ja sen jälkeläisten yhteenlaskettu voittosumma on yli 7,7 miljoonaa euroa.

Concreton emän Hafolian stamm on 173. Tämän tammaperheen varmasti tunnetuin edustaja on legendaarinen Capitol I, joka on Concreton emänemän Defolian täysveli. Defolian ja Capitolin emä Folia on varmasti yksi holsteinjalostuksen merkittävimmistä tammoista. Sen tunnetuimmat pojat ovat Capitol- veljekset I, II ja III sekä jalostusoriit Latus I ja Latus II. Folian tammajälkeläinen U-Capitola on sekin muodostunut merkittäväksi periyttäjäksi. U-Capitola on emänä sellaisille jalostukseen hyväksytyille oreille kuin Landcapitol, Lord Capitol ja Quite Capitol. Kaiken kaikkiaan tämä tammaperhe on tuottanut 33 hyväksyttyä jalostusoria, joista varmasti tunnetuimpia ovat em. lisäksi Quite Easy II ja II sekä kouluori Dream of Glory.

Contender

Capitol I

Quite Capitol

Jälkeläiset

Cassander van het Bremhoff

Concreto – Acobat

Concreton jälkeläiset ovat menestyneet kilparadoilla loistavasti. Cassander van het Bremhoff oli Belgian paras hevonen 5-, 6- ja 7-vuotiaana ja hyppäsi menestyksekkään kansainvälisen kilpailu-uran. Se on hyväksytty Oldenburg-kantakirjaan.

Concretop Conquest / Colorado on kilpaillut menestyksekkäästi aina 150-tasolle asti. Colorado voitti Lake Placidissa 75.000 $ GP -luokan.

Kansainvälisissä kilpailuissa sijoittuneita ovat mm. Ecreto B, Electra S, Esconcreto dv Genet, Concret ESC, Crime is King, Corleone E, Charisma E, Concordia, Cando 6, Coup de Foudre NT, Come Back 28, Cabo ja Conquest.

Concreton ensimmäinen varsaikäluokka Suomessa syntyi 2015. Varsat olivat tyypiltään erittäin korrekteja ja kauniita. Orivarsa Con Corde (e. Limbola des Fontaines) valittiin EBEF-näyttelyn Best in Show varsaksi! Moni jälkeläinen on osallistunut menestyksekkäästi myös Kyvyt Esiin – kilpailuihin.

Näyttelyiden lisäksi ensimmäinen ikäluokka on niittänyt menestystä esteillä. Vuoden 2019 4-vuotiaiden Noviisisarjan finaalin lähtijöistä 3/6 oli Concretosta, näistä kaksi sijoittui jaetulle toiselle sijalle.

Ori periyttää vahvasti varsoihin omaa hienoa laukkaa sekä hyvää, vahvaa rakennetta!

Concretop Conquest / Colorado

Concreto – Cannonball

Corleone E

Concreto – Lord Caletto

Electra

Concreto – Acord II

Videot

Hinnasto

340€ / kausi, ja varsamaksu 600€

Katso oriaseman infosta siittola- ja siirtomaksut.