FWB – Kasvatus

KS-hevoset ovat kyvykkäitä ja kestäviä kilpahevosia, joilla on yhteistyöhaluinen luonne.

KS-Tallilla on kasvatettu FWB-ratsuhevosia lähes 30 vuotta. Eeva-Liisa Penttilän ja Esko Muttosen työn tavoitteena on kasvattaa laadukkaita urheiluhevosia. 

Jalostukseen hyväksytyt oriit, Königin’s Sohn Ks, Konstantinos Ks ja Königs Kronos Ks ovat kirkkaimmat tähdet yli sadan kasvatin joukosta, mutta jokaisen varsan syntymä on aina juhlahetki.

 

Königin’s Sohn KS:stä kaikki alkoi

Ensimmäinen oma kasvattini on vuonna 1985 syntynyt ori Königin’s Sohn KS (Argwohn II – Götz). Tämä aikansa menestystamma Trixien orivarsa teki minusta ratsuhevoskasvattajan! ”Kotteri” hyväksyttiin 3-vuotiaiden oriiden esitarkastuksessa ja palkittiin I-palkinnolla. Oritesti I:n ja II:n se läpäisi 4-vuotiaana loistavin arvosanoin Esko Muttosen esittämänä, ja hyväksyttiin jalostuskäyttöön viideksi vuodeksi I-palkinnolla.

Königin’s Sohn jätti yhteensä 220 jälkeläistä ja on palkittu korkeimmalla mahdollisella jalostusarvokirjaimella A erinomaisesti menestyneiden jälkeläisten perusteella. Siitosuran ohella ”Kotteri” kilpaili 12 ehjää kilpailukautta Esko Muttosen ratsastamana yltäen aina kansalliselle 150 cm:n tasolle saakka.

Ratsuhevoskasvatus on Königin’s Sohn KS:n ansiosta vienyt minut mukanaan. Omien kasvattien menestys kansallisella ja kansainvälisellä tasolla on tuottanut paljon iloa. Kansainvälisestikin vaikealla tasolla ovat menestyneet kantaori Königin’s Sohn KS:n lisäksi sen pojat: kouluratsastuksessa Königs Kronos KS (ei. Waidmannsdank xx) ja esteratsastuksessa Konstantinos KS (ei. Colombo) sekä kouluratsastuksessa USA:n myyty, Königin’s Sohnin ”pikkuveli” Grundstern KS (Grundstein II – Götz). ”Kotterin” tytär Verona KS (Voltaire -Colombo) on menestynyt kansallisella 140cm:n tasolla.

Königin’s Sohn KS

Königs Kronos KS ja Mikaela Lindh

Drammen GP 2006

Konstantinos KS ja Anna-Julia Kontio

Ypäjä GP

Königin’s Sohn KS ja Esko Muttonen

Kleopatra KS

Verona KS ja Petra Rintala

Katso Eeva-Liisa Penttilän haastattelu kasvattamisesta!