Don Henry

Hannover-ori s. 2017,
tummanruunikko, sk. 172cm

Dancier – Hochadel –
A Jungle Prince

Jalo nuori ori, jolla on laadukkaat askellajit.

Esittely

Jalo ja elegantti Don Henry hyväksyttiin FWB-jalostukseen! Ori suoritti upeasti 3-vuotiaiden testin ja hyväksyttiin FWB-kantakirjan I jalostusluokkaan.

Orilautakunta totesi mm. ”Ryhdikäs, jalo ori, joka edustaa modernia ratsuhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvä kaula. Rungossa on hyvä syvyys ja runko on sopusuhtainen. Käynti on puhdasta ja aktiivista. Käynti pisteet 8,5. Ravi on tahdikasta, jäntevää, joustavaa ja aktiivista, kykenee pidentämään askelta. Ravi pisteet 8,5. Laukka on rytmikästä, pystyy pidentämään askelta. Laukka pisteet 8,5.”

Orilautakunnan päätös: ”Jalo ori, jolla on laadukkaat askellajit. Kantoi ratsastajaansa hyvin ratsain. Ori oli hyvin valmisteltu testiin. Ori merkitään FWB-kantakirjan I jalostusluokkaan. Sille myönnetään jalostukseenkäyttöoikeus vuosiksi 2020-2021.”

Don Henry on rauhallinen ja järkevä luonteeltaan. Se on nopea oppimaan ja haluaa miellyttää ihmistä joka tilanteessa. Herkkä ori positiivisella tavalla.

Ori edustaa mielenkiintoisia moderneja urheiluhevossukulinjoja.

WFFS N/N (negatiivinen).

Suku

Dancier De Niro Donnerhall
Alicante
Lacarna TS Lancier
Espina
Hope H Hochadel Hohenstein
Deauville
Allegra A Jungle Prince
Waidgala

Don Henryn isä Dancier voitti Hannoverin Oripäivät 2004 ja oritestinsä Adelheidsdorfissa 2005. Dancier palkittiin Freiherr von Stenglin-palkinnolla ja Burchard Müller-palkinnolla ikäluokkansa parhaana oriina 2006. Dancier oli kolmas Saksan 4-vuotiaiden mestaruuskisoissa. Vuonna 2008 Dancier sijoittui 6-vuotiaana Saksan mestaruuskisoissa Warendorfissa . Sen jälkeen ori on voittanut kisoja aina Prix St. Georges –tasolle asti. 2014 Dancier palkittiin arvokkaalla “Grande-Preis”-palkinnolla. Oriilla on yli 40 jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä, mm. Don Noblesse, De L’Or, DeLorean, Devonport, Danciano, Dragon Welt ja Dancing World. Dancierin tammajälkeläisistä yli 9o on State Premium pallkittuja. Dancierilla on useita kilpailuissa menestyksekkäitä jälkeläisiä, parhaiten tunnettu Grand Prix tasolla Susan Papen kanssa kilpaileva Harmony’s Don Noblesse ja suomalaisittain mielenkiintoinen Mikaela Soratien upeasti GP-tasolla debytoinut Dacor.

Don Henryn emänisä Hochadel voitti 2003 oritestinsä Adelheidsdorfissa, saaden täydet 10 ratsastettavuudesta ja käynnistä, sekä 9 ravista. Vuonna 2004 ori voitti Hadelm Riding Horse -palkinnon. Hochadel on jättänyt lukuisia jalostukseen hyväksyttyjä orijälkeläisiä mm. Heinrich Heine, Hochmaster, Homberg, Hohenzollern, High Crusador ja Hochstern. Vuonna 2010 Bundeschampionatin 5-vuotiaiden kouluratsastuksen pronssimitalisti oli Horatio (i.Hochadel), ratsastajana Dorothee Schneider. Vuonna 2011 Dorothee ja Horatio tulivat viidenneksi 6-vuotiaiden Nuorten Hevosten MM-kilpailuissa. Jälkeläisistä Grand Prix-tasolla on kilpaillut mm. Happiness, Havanna, Hemingway, Highschool MCF ja Hot Chocolate W. 

Don Henryn täysisarukset Dawina ja Dancier’s Girl ovat voittaneet 2018 ja 2019 Harvad von der Decken tammanäyttelyn parhaan askellajihevospalkinnon. Emälinjasta on myös jalostukseen hyväksytyt orit Black Tie (i. Baroncelli), Ragtime (i.Raphael), Stoltz van de Helle (i.Stolzenberg), Comissario (i.Catoki). Emälinjasta mm. myös S-tason kouluhevonen SilberStern (i. Silbermond), kansainvälinen S-tason kenttähevonen Pennsylvania (i. Pik L) ratsastajanaan Andreas Ostholt ja kansainvälisen S-tason estehevonen Air Jordan Z (i. Argentinus) ratsastajanaan Daniel Deußer.

Dancier

Hochadel

A Jungle Prince

Jälkeläiset

Don Henryn ensimmäiset jälkeläiset syntyvät 2021.

Videot

Hinnasto

  • 290€ / kausi, ja varsamaksu 500€
  • Siirtomaksu: 65€ / siirto
  • KS-Tallilla siemennettäsessä siittolaell.maksu 390€ / kausi
  • Käytettävissä 1.6.2021 ->