Don Real

Holsteiner s. 2019, punaruunikko, sk. 168,5cm
Don VHP Z – Nekton – Landgraf I

Suuren kapasiteetin omaava nuori  hyväluonteinen ori, jolla erittäin mielenkiintoinen suku!

Esittely

Don Real on Holstein-kantakirjaan 2019 syntynyt ori, joka hyväksyttiin 3-vuotiaana FWB-kantakirjan I-jalostusluokkaan.

Oriin todettiin edustavan hyvää ratsuhevostyyppiä ja se hyppää erittäin tasalaatuisesti omaten suuren kapasiteetin. Sillä on voimakas tasapainoinen laukka ja ravi on aktiivista rytmikästä ja irtonaista. Käynti on energistä ja matkaavoittavaa ja se menee hyvin selän läpi. Sillä on ratsastettaessa hyvä tasapaino ja eteenpäin pyrkimys ja se on energinen.

Oriin täysveriprosentti on varsin korkea 44,73%

Luonteeltaan Don Real on ystävällinen, utelias ja rohkea. Se suhtautuu ympäristöönsä pelottoman kiinnostuneesti.

 

Suku

Don VHP Z
Diamant de Semilly
Le Tot de Semilly
Venise des Cresles
Sara van het Pareishof
Voltaire
Etsina
Valencia D
Nekton
Nimmerdor
Legende IX
Harmonie D
Landgraf I
Sofia

Oriin isä on huippumenestynyt kansaivälisten GP-luokkien hyppääjä, World Cup -finalisti, Nations Cup-voittaja, Euroopan mestaruus hopeamitalisti ja ennätykselliset 111 puhdasta rataa urallaan hypännyt karismaattinen DON VHP Z ratsastajanaan Harrie Smolders.

Don VHP Z voittoisa kilpaura alkoi jo nuorten hevosten luokissa ja se valittiin mm edustamaan Englantia Nuorten hevosten MM-kilpailuihin Lanakeniin. Vuodesta 2015 se kilpaili hollantilaisen Harrie Smoldersin alla ja tämä pari saavutti huipputasolla lukuisia voittoja ja sijoituksia.

Don VHP Z oriin ja Harrie Smoldersin menestyksekkäin vuosi oli 2017, jolloin he voittivat Euroopan mestaruus hopeaa Tukholmassa, ja oli Longines Global Tourin ranking ykkönen peräti 31 perättäisellä nollaradalla ja voitti kultaa Nation Cupin finaalissa Barcelonassa. Ori valittiin vuoden hevoseksi Belgiassa. Ratsukko kilpaili menestyksekkäästi vielä 2018 ja 2019 voittaen mm LGCT GP:n Hampurissa, GP:n Knokkessa.

Vuonna 2020 ori hyvästeli kansainväliset kilparadat keskittyen siitosuraan. Oriin ensimmäinen ikäluokka on syntynyt 2010 ja useita sen jälkeläisiä on jo nähty kansainvälisillä kilparadoilla. Lähes kaikille sen varsoille on yhteistä pitkät jalat ja vahva luonne.

Isänisä Diamant de Semilly tuo sukutauluun erinomaisia ranskalaisia hyppylinjoja. Diamant de Semilly on lukuisien GP-voittojen ja -sijoituksien lisäksi saavuttanutjoukkue kultaa MM kilpailuissa 2002 ja 2003 sekä joukkue hopeaa Euroopan mestaruuksissa 2003.

Don Realin emä Valencia D on Holstein-jalostuksen parhaasta emälinjasta (stamm 776). Tämä linja on tuottanut lukemattomia kansainvälisiä kilpahevosia ja on WBFSH:n rankingissa menestynein tammalinja. Tamma itse on kilpaillut 130-tasolle. Valencian emä Harmonie D oli erittäin tuottoisa emätamma ja sillä oli peräti 14 jälkeläistä. Jälkeläisistä yksi on jalostukseen hyväksytty ori Contendus ja jälkeläisistä useilla on kilpailusuorituksia. Menestyksekkäin on ollut Carpe Diem jolla on kansaivälisiä tuloksia 140-tasolta. Valencian emänemän Sofian jälkeläisistä löytyy myöskin yksi kantakirjattu ori Larioni ja menestyksekkäin kilpailevista jälkeläisistä on ollut tamma Kristall, jolla on tuloksia 150-tasolle.

Oriin emänisä Nekton on erittäin merkityksellinen Holstein-jalostukselle erityisesti isänsä Nimmerdorin vaikutuksen vuoksi. Nekton on itse kilpaillut menestyksekkäästi nuorten hevosten luokista aina S***-tasolle saakka. Nektonilla on 6 kantakirjattua orijälkeläistä, 11 Statspremier tammajälkeläistä ja sen jalostusindeksi on 136.

Don VHP Z

Diamant de Semilly

Nekton

Jälkeläiset

Don Realin ensimmäinen ikäluokka syntyy vuonna 2022.

Videot

Galleria

Hinnasto

340€ / kausi, ja varsamaksu 500€

Katso oriaseman infosta siittola- ja siirtomaksut.