Florentinus V

Westfalen-ori s. 2006,
tummaruunikko, sk. 170cm
Florestan I – Londonderry – Weltmeyer

Kansainvälisesti menestynyt GP-ori! Menestystä ja sijoituksia myös Bundeschampionaateissa ja Nuorten hevosten MM-kilpailuissa.Vuonna 2017 paras kilpaileva Westfalen-jalostusori! 

Esittely

Florentinus V on kansainvälisesti menestynyt GP-kouluori, joka on kantakirjattu premie-arvosanalla Westfalen-jalostukseen 2008. Sen isä on huippuperiyttäjä Florestan I joka on kaikkialla erittäin arvostettu kouluperiyttäjä ja jolla on peräti 93 jalostukseen hyväksyttyä poikaa. Florentinuksen emälinja on urheilullisesti menestynyt ja se on tuottanut useita jalostukseen hyväksyttyjä oreja . Florentinuksessa yhdistyykin erinomainen Hannover-koululinja Londonderry – Weltmeyer – Bolero parhaaseen Westfalen-kolululinjaan.

Florentinuksesta on kantakirjauksessa todettu seuraavaa: jalo ja suurilinjainen ori, jolla on erinomainen satulansija, kaunis kaula ja esimerkillinen selkä sekä erinomainen takaosa. Sen jalat ovat korrektit ja kaikki askellajit huomattavasti keskimääräistä laadukkaammat. Irtohypytyksessä ori osoittaa suurta kykyä, nopeita etujalkoja ja erinomaista hyppykaarta.

WFFS negatiivinen.

Kilpailu-ura

Kilpailu-urallaan Florentinus on osoittanut erinomaista suoritusvalmiutta ja ratsatettavuutta. Se on 5-vuotiaana sijoittunut Bundeschampionaatin kakkoseksi saaden kaikista askellajeista arvosanaksi 9 ja ratsastettavuudesta sekä kokonaisvaikutelmasta 9,5. Ori on tämän lisäksi kvaalautunut sekä 5- että 6-vuotiaana, erittäin kovassa seurassa, Nuorten Hevosten MM-kilpailuissa finaaliin.

Florentinus on kilpaillut menestyksekkäästi Jennifer Hoffmannin (USA) ratsastamana PSG-, Intermediadre I ja II-tasoilla. Kouluratsastuksen huipputason Gran Prix-luokat pari saavutti 2017 sijoittuen niissä yli 70 % tuloksilla.

Vuonna 2017 ori oli paras kilpaileva westfalen-siitosori ja WBFSH-rankingissa se oli 5. paras westfalen-hevonen.

Sukupuu

Florestan I Fidelio Furioso II
Laura
Raute Rheingold
Gode
Lady in Red Londonderry Lauries Crusador xx
Windsor Queen
Weltina Weltmeyer
Bodega

Florestan I valittiin Champion oriiksi oripäivillä 1988 ja voitti oritestinsä Warendorfissa seuraavana vuonna. Florestan I on jättänyt 190 State Premium tammaa ja 80 jalostukseen hyväksyttyä oria mm. Bundeschampionat-voittajan ja GP-tasolla kilpailleen jalostusoriin Fidemark. Tamma Ferrara (i.Florestan I) voitti 5-vuotiaiden luokan Bundeschampionatissa ja kilpaili Prix St Georges tasolla Isabell Werthin kanssa. Vuonna 2004 Nuorten hevosten MM:ssä kaksi Florestanin jälkeläistä voittivat ikäluokkiensa mestaruuden. 5-vuotiaiden voittaja oli ori Florencio ja 4-vuotiaiden voittaja ori French Kiss. KWPN Keur arvon saanut jalostusori Florencio voitti Nuorten Hevosten MM:t myös seuraavana vuonna 6-vuotiaiden sarjassa.

Florentinuksen emänisä Londonderry voitti Bundeschampionatin 4-vuotiaana ja oli toinen 6-vuotiaana. Londonderrylla on yli 2200 jälkeläistä, joista 153 state premium tammaa and 41  jalostukseen hyväksyttyä oria mm. Liberty Gold, Lauries As, Lemony’s Nicket, Lights of Londonderry, Locksley I, II and III, London Swing, Londontime ja Lullaby.

Florentinuksen emälinja on urheilullisesti menestynyt ja se on tuottanut useita jalostukseen hyväksyttyjä oreja mm. For Sure (i.Finest), Bailando II (i.Rubin Royal), Don Henrico (i.Don Frederico) ja Detente (i.Dimaggio).

Florentimuksen emänemänisä on maailmankuulu, aikanaan sensaatiomaisesti liikkunut ori Weltmeyer.

 

Florestan I

Londonderry

Weltmeyer

Jälkeläiset

Fürst Florianus

Florentinus V – Lord Loxley

Aktiivisen kilpailu-uran ohella Florentinus V on ollut rajoitetusti jalostuskäytössä. Vaikka sen jälkeläismäärä ei ole kovin suuri, on niiden laatu saksalaisten jalostuarvioiden mukaan huomattavasti keskitasoa parempi ja monet niistä ovatkin esiintyneet kilparadoilla.

Florentinuksella on myös yksi hyväksytty orijälkeläinen Fürst Florianus (ei. Lord Loxley). Fürst Florianus on nyt 6-vuotias ja kilpailee omistajansa Jennifer Hoffmannin ratsastamana. Se on voittanut 2019 FEI 5-vuotisluokan pisteillä 8,64 ja omaa ratsastajansa mukaan vahvaa potentiaalia piaffiin ja passageen.

Fürst Florianus

Florentinus V – Lord Loxley

Fürst Florianus

Florentinus V – Lord Loxley

Florentinus V - Sir Donnerhall

Videot

Hinnasto

340€ / kausi, ja varsamaksu 600€

Katso oriaseman infosta siittola- ja siirtomaksut.

[/et_pb_section]