Instertanz V

Westfalen s. 2006, tummanruunikko, sk. 172cm
Insterburg TSF – Ehrentanz II – Apart

Jalossa ja pitkäjälkaisessa oriissa yhdistyy trakehner-veri Westfalenin jalostuksen huippulinjoihin.

Esittely

Voitokkaasti Intermediaire tasolla kilpaillut Instertanz V on menestyneen ja erittäin suositun Trakehner-oriin Insterburgin (E.H. Hohensteinin) jälkeläinen. Erittäin hyvä tyyppisessä, jalossa ja pitkäjälkaisessa oriissa yhdistyy trakehner-veri Westfalenin jalostuksen huippulinjoihin. Ehrentanz II (Ehrentusch) ja Apart (Angelo xx) varmistavat ratsastettavuuden, käyntidynamiikan ja halun suoriutua korkeallakin tasolla.

Ori on kantakirjattu kaikkiin suurimpiin kantakirjoihin Saksassa ja se on suorittanut erinomaisen 30 päivän oritestin saaden luonteestaan 9, ratsastettavuudestaan testiratsastajalta 9,75 kokonaiskeskiarvon ollesssa kouluratsastuksen osalta 8,46 ja koko testin osalta 8,32

Aktiivisena kilpailuaikanaan Instertanz menestyi erittäin hyvin alkaen 2012 Bundeschampionaatti karsintakilpailun 2. sijalla ja jatkuen voitoilla aina S**-tasolle asti vuoteen 2016. Valitettavasti menestyksekäs kilpailu-ura katkesi loukkaantumisen myötä.

Instertanz V hyväksyttiin Ratsuoripäivillä keväällä 2023 FWB-kantakirjan I jalostusluokkaan ja sille myönnettiin toistaiseksi voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus. Orilautakunta totesi oriista mm. että se on suurilinjainen ja sopusuhtainen. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä ylälinja ja lihaksikas runko. Käynti on aktiivista ja matkaavoittavaa ja ravi on aktiivista ja joustavaa.

 

Suku

Insterburg TSF
Hohenstein
Caprimond
Helena XIV
Indira x
Giorgio Armani
Insterna
Ehra
Ehrentanz II
Ehrentusch
Fantasie
Aneka
Apart
Diana

Oriin isä Insterburg on menestynyt trakehner-ori suoraan kuuluisasta Hohensteinista. Insterburg oli 70 päivän oritestin voittaja ja kaksinkertainen Trakehner-Bundeschampion. Kuusivuotiaana ori menestyi nuorten kouluhevosten MM-kilpailuissa voittaen pronssia. Insterburgin ratsastaja Carola Koppelmann koulutti oriin aina Grand Prix tasolle asti ja  vuonna 2009 ori oli maailman menestynein trakehner kouluhevonen. Vuonna 2019 ori valittiin Vuoden trakehner oriksi Holsten-Hallissa Neumünsterissä.

Insterburgin isä Hohentsein jatkoi isänsä Caprimondin kavionjäljissä ollen suurimman osan elämästään suosituin trakehner ori hannoverissa. Hohenstein oli itse voitokas Prix St. George ja Intermediare I -tasolla ja jätti useita kansainvälisen GP-tason kouluhevosia sekä jalostukseen hyväksyttyjä oreja.

Instertanzin emänisä Ehrentanz II on Ehrentuschista, joka oli Westfalen-kantakirjan tärkeimpiä kantaoreja. Ehrentanz II jätti 24 jalostuksen hyväksyttyä orijälkeläistä ja 20 kansainvälisen tason GP-kouluhevosta (mm. Isabel Werthn voitokkaan El Santon) sekä kaksi kansainvälisen 160cm tason estehevosta!

Instertanz on hannoverin tammalinjasta 1189001 Aslaug, josta myös mm. PSG-tason hyväksytty jalostusori World Champion ja GP-tason jalostusori Future Cup. Muita tammalinjan jalostukseen hyväksyttyjä oreja ovat mm. Derano, Supertramp, Temptation, MW Fabulous, For Fun, Esculturo PJ ja Coredo.

Insterburg TSF

Hohenstein

Ehrentusch

Jälkeläiset

Oriilla on kaksi kantakirjaan hyväksyttyä orijälkeläistä Isterberg V ja II. Isterberg V on hyväksytty jalostukseen kantakirjoihin Hannover, Oldenburg, Westfalen ja Deutsches Sportpferd DSP, vuonna 2022 ori saavutti ensimmäiset sijoitukset PSG- luokissa vasta 7-vuotiaana. Vuonna 2021 Istererg V saavutti voittoja ja sijoituksia nuorten hevosten vaativissa luokissa ja kvaalasi Bundeschampionaattiin 2021 ja 2022. Isterberg II on syntynyt 2018 ja se on hyväksytty jalostukseen Hannover, Westfalen, Rheinland-Pfalz-Saarin kantakirjoihin. Ori saavutti voittoja ja sijoituksia 3-4-vuotiskaudella nuorten hevosten luokista.

Muista kilpailevista jälkeläisistä mainittakoon mm. tamman Inlana, joka kilpailee kansainvälisellä PSG / Inter -tasolla junioriratsastajan kanssa.

Oriin jälkeläisille on ominaista ehdoton ratsastettavuus ja teräksiset hermot. Se on myös osoittautunut sopivan hyvinkin erilaisille tammoille jättäen laadukkaita kilpahevosia ja arvokkaita siitostammoja.

Videot

Hinnasto

340€ / kausi, ja varsamaksu 600€

Katso oriaseman infosta siittola- ja siirtomaksut.