Ludwig von Bayern

Baijerilais-ori s.1999, ruunikko, sk. 170cm
Landor S – Landino – Pilot

Jälkeläisnäytöiltään ansioitunein ratsuori Suomessa!

Esittely

Ludwig von Bayern on Saksassa Prämier-palkittu ori, joka on voittanut 2006 kansainvälisen orikilpailun Denenkampissa. Ludwig von Bayernilla on lukuisia voittoja ja sijoituksia nuorten hevosten esteluokissa ja Bundeschampion osallistuja. Valitettavasti oriin hienosti alkanut kilpailu-ura katkesi loukkaantumiseen 6-vuotiskaudella.

Ludwig von Bayern teki 30-päivän oritestin huipputuloksin; esteet 9,1 koulu 8,2 yleisarvosana 8,8, ratsastettavuus 10 ja irtohypytys 9,5. Oriin jalostusindeksi esteillä on 141 91 % varmuudella.

Oriilla on kymmenen jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä: Ludwigs As, Ludwigs Champion, Luipold, Landbäcker, Le Sauteur, Leopoldo, Lipsius, Lorenzetti, Ludwig Lust ja Ludwig von Baden. Saksassa sillä on kaikkiaan 300 kilpailurekisteriin merkittyä jälkeläistä. Niistä 35 on kilpaillut esteillä vaikeissa luokissa. Ludwig von Bayernin jälkeläisten kokonaisvoittosumma Saksassa on 280 000 euroa. Suomessa tunnetuin kilpaileva jälkeläinen on ori Leopoldo, joka on ratsastajansa Susanna Granrothin kanssa ollut lähes voittamaton, voittaen mm. 2019 GP-finaalin ja 2018 Suomenmestaruus hopeaa.

Ludwig von Bayern hyväksyttiin FWB-kantakirjaan oripäivillä 2012. Orilautakunta totesi mm. että  ori edustaa mielenkiintoisia sukulinjoja ja sillä on vahva emälinja. Ori toivotettiin kantakirjauslausunnossa erittäin tervetulleeksi suomalaiseen ratsujalostukseen. Ludwig von Bayern on hyväksytty jalostukseen myös Old, Westf, SI, Hann, Old-Int -kantakirjoissa.

WFFS positiivinen (tamman tutkimista suositellaan).

Sukupuu

Landor S
Landadel Landgraf I
Novella
Fureida 2
Godehard
Fureida
La Perla Landino Landgraf I
Sanja
Piazza di Siena Pilot
Diana

Isäori Landor S voitti Bundeschampionaatin 6-vuotiaana estehevosena vuonna 1997 ja jatkoi suorituksia voitokkailla S luokilla. Landor S:n pojat, Lovis Corinth ja Lauterbach, saavuttivat Champion oriin arvon Oldenburg-International (OI) estekantakirjan oripäivillä. Kaiken kaikkiaan hyväksyttyjä orijälkeläisiä on nyt peräti 33. Kisa-areenoilla orijälkeläiset menestyvät vuosi toisensa jälkeen ja ori nimettiinkin ansioidensa mukaisesti Vuoden Hannover Oriiksi vuonna 2004.

Emälinjan vahvuus tulee huippuperiyttäjistä Pilot ja Damokles. Emä La Perla A on täyssisar oriille Lanacar. Emälinjasta ovat syntyneet oriit Donadoni, Iroko (NL), Pinoccio ja Graf Aramis. Mainitsemisen arvoinen on myös kansainvälisesti menestynyt estehevonen Aramis ratsastajanaan Franke Sloothaak.

 

Landor S

Landgraf I

Pilot

Jälkeläiset

Tailormade La Vie

Ludwig von Bayern – Cantus

Oriilla on kymmenen jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä: Ludwigs As, Ludwigs Champion, Luipold, Landbäcker, Le Sauteur, Leopoldo, Lipsius, Lorenzetti ja Ludwig von Baden.

Saksassa sillä on kaikkiaan 300 kilpailurekisteriin merkittyä jälkeläistä. Niistä 35 on kilpaillut esteillä vaikeissa luokissa.Ludwig von Bayernin jälkeläisten kokonaisvoittosumma Saksassa on 280 000 euroa.

Jo Ludwig von Bayernin ensimmäisestä syntyneestä ikäluokasta kantakirjattiin Oldenburgiin parhaana esteorina Ludwig As joka kilpailee täällä hetkellä jo 150-luokissa ja vuotta myöhemmin OS-Internationalin kantakirjausvoittajana Ludwigs Champion. Ludwigs Champion astui vuosina 2007-2012 Ruotsissa, jossa sen jälkeläiset ovat olleet 3-vuotistestimenestyijiä. Ludvig von Bayerilla on kaiken kaikkiaan kantakirjattuja orijälkeläisiä 10.

Ludwigs As

Ludwig von Bayern – Acord II 

Tytär Luca on ollu OS-Internationalin Eliittitamma-näyttelyn kakkonen ja 2009 Raja Luzandra voitti tämän arvostetun näyttelyn.

Lukuisat Ludwig von Bayernin jälkeläiset ovat kilpailleet menestyksekkäästi niin Bundeschampionaatissa kuin nuorten hevosten MM-kilpailuissakin. Tätä nykyä lukuisat vanhimmat jälkeläiset ovat siirtyneet kilpailemaan menestyksekkäästi vaikeissa luokissa.

Suomessa tunnetuin kilpaileva jälkeläinen on myös jalostukseen hyväksytty ori Leopoldo, joka on ratsastajansa Susanna Granrothin kanssa ollut lähes voittamaton, mm. Future Challenge 2018 finaalin voitto, Esteratsastuksen 2018 GP-sarjan toinen, senioreiden SM 2018 pronssia ja 2019 GP-finaalin voitto.

Kyvyt Esiin tapahtumissa ja finaalissa nähdään vuosittain useita upeasti suorittavia Ludwig von Bayernin varsoja, mm. 2-vuotiaiden estefinaalin voittaja Rupert von Stekken (e. Stekkenkamps Susan) ja 3-vuotiaiden estefinaalin voitti Wiggo D’Uppe (e. Utopia van de Dropshoeve).

Leopoldo

Ludwig von Bayern – Lordanos

Raja Luzandra

Ludwig von Bayern – Lordanos

Luca

Ludwig von Bayern – Cantus

Videot

Galleria