Quillan KS

FWB s. 2017, tummanruunikko, sk. 165,5cm
Quality – Maloubet de Pleville – Irco Marco

Oripäivien 2021 paras ori!

Esittely

Elastinen ja erinomaisen ratsastettavuuden omaava Quillan KS hyväksyttiin FWB-jalostukseen oripäivien 2021 parhaana oriina! Ori suoritti upeasti 4-vuotiaiden testin ja hyväksyttiin FWB-kantakirjan I jalostusluokkaan.

Orilautakunta totesi mm. ”Ori on ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvänmuotoinen kaula. Laukka on pitkää, kevyttä ja tasapainoista. Ponnistus on terävä ja voimakas. Selän ja takajalkojen tekniikka on hyvä. Käyttää runkoaan hyvin hypyissä. Hevosella on hyvä kapasiteetti. Tekniikka ja kyky: 8,5. Hevonen haluaa suorittaa annetut tehtävät positiivisella tavalla ja keskittyy hyvin tehtäviinsä. Hevonen on rohkea ja sillä on hyvä itseluottamus. Luonne ja yleisvaikutelma: 7,5.” Testiratsastaja sanoi oriista mm: ”Varovainen ori, jolla on miellyttävä ratsastaa. Sillä on voimakas laukka ja voimakas hyppy.” Ja eläinlääkäri kehui luonnetta: ”Todella kiltti, asiallinen, seuraa ympäristöä, arvosana luonteesta ja käsiteltävyydestä 10.”

Orilautakunnan päätös: ”Ryhdikäs ori, jolla on voimakas laukka. Ponnistus on nopea ja terävä, hyppykaari on hyvä. Ori saisi liikkua tasaisemmalla tuntumalla. Ori suoritti hyvällä asenteella ja oli miellyttävä ratsastaa. Ori merkitään FWB-kantakirjan I jalostusluokkaan ja sille myönnetään toistaiseksi voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus.”

Quillan KS:lla on hyvä laukka, se käyttää hyvin kroppaansa hypyissä ja on elastinen. Sillä on ikäisekseen erittäin hyvä ratsastettavuus, se on aina positiivinen ja liikkuu hyvässä tasapainossa.

Quillan KS on rauhallinen herrasmies luonteeltaan. Se on luottavainen ja yhteistyöhaluinen.

Ori edustaa erittäin mielenkiintoisia suorituslinjoja suvultaan.

Suku

Quality Quinar Quidam de Revel
Adele
Cordelia Lantaan
Pracht
Mamsell Dé Vil 2959
Maloubet de Pleville Baloubet du Rouet
Dayade II
Mirkett Irco Marco
Matilda(51)

Quillan KS:n isän Qualityn esteindeksi (FN 2020) on 121 (94%), nuorten tuloksiin perustuen 116 (92%). Sillä on Saksassa 18 hyväksyttyä orijälkeläistä (11 H I) ja 120 siitostammajälkeläistä, joista 12 on St.Pr. tai Pr.-palkittuja. Quality on erittäin hyvätyyppinen, ylämäkeen liikkuva ori, josta sen omat kilpailusaavutukset ja jälkekeläisnäytöt tekevät huippuluokan jalostusoriin. Quality on menestynyt Nuorten Hevosten MM-kilpailuissa ja on sen jälkeen kilpaillut kansainvälisiin vaikeisiin luokkiin saakka saavuttaen niissä 30 voittoa ja yli 100 sijoitusta. Menestyksekäs kilpailu-ura katkesi vakavaan onnettomuuteensa elokuussa 2015. Kilpailemisen ohella Quality on ollut jatkuvasti suosittu jalostuskäytössä.

Qualityn jälkeläiset ovat menestyneet erinomaisesti niin urheilussa kuin jalostuksessakin. Vuonna 2010 valittiin ori Quincento Oldenburg kantakirjauksen voittajaoriiksi.

 

Kilparadoilta tunnetuimpia Qualityn jälkeläisiä ovat Va Bene (Inga Cwalina), Quiz (Andre Stude), Quel Chanel (Hendrik Sosath), Quantofino, Qorado, Quincy und Quinta B. USA:ssa jo useampaan mestaruuteen on yltänyt Dark Dream (Haley Cassel) ja GP-luokissa menestystä on saavuttanut Quicky (Natasha Gates). Central American Championiksi ratsasti Gonzalo Azcarraga hevosella Quite Nice i. Quality ei.Landor S. Qualityn jälkeläiset ovat menestyneet erinomaisesti myös nuorten hevosten kilpailuissa kuten Bundeschampionaatissa ja Nuorten Hevosten MM-kilpailuissa. Isänisän Quinarin esteindeksi on 128 (95%).

Quillan KS:n emän Mamsell De Vilin puolisisko Last Chanse (i. Last Liberty) on hypännyt 150-luokkiin asti. Emälinjasta on Ruotsissa useita M-tasolla kilpailevia jälkeläisiä. Emän isän Maloubet de Plevillen esteindeksi Ruotsissa on 136 (korkea arvosteluvarmuus). Sen isä Baloubet de Rouet voitti maailmancupin estefinaalin kolmesti. Maloubet de Pleville kilpaili menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla Peder Fredricsonin ja Nicolas Philippaertsin kanssa. Se voitti mm. Dublinissa, Aix-la-Chapellessa, La Baulessa ja Rotterdamissa.

Quillan KS:n emän emänisä Irco Marco on itse kilpaillut kansainvälisellä GP-tasolla, Nation Cupeissa ja EM:ssä. Se oli vuosien ajan Ruotsin paras isäori jälkeläisten tulosten perusteella.

Quality

Maloubet de Pleville

Irco Marco

Jälkeläiset

Quillan KS astuu oriasemalla ensimmäistä vuotta 2021.

Videot

Galleria

Hinnasto

290€ / kausi, ja varsamaksu 500€

Katso oriaseman infosta siittola- ja siirtomaksut.